Přijít včas, je dneska trestné

19. 05. 2017 10:36:54
Asi jsem poslední člověk na téhle planetě, co chodí včas. Ba dokonce jsem i hrdým majitelem menší úchylky „Být všude aspoň o 5 minut dříve“.

Někdy to přeženu. To když mi na schůzce opravdu záleží a pak s hodinovou rezervou minimalizuji zásoby kofeinu klučinovi z McCafé. Dobře, jsem možná asociální extrém. Jenže!!! Když nedej Bože, uvíznu v koloně nebo se nemůžu vymotat ze selfie tyčí Japonských turistů v metru, píšu, volám, omlouvám se za zpoždění.

A tady se to zvrhne. Celou dobu si říkám, sakra, nemůžeš ve 30 psát, že dnešní generace to má jinak. Ještě nejsi kmet! Ale ono to tak je!!! Ať si na starší ročníky a důchodce nadává každý, jak chce. Za celou mou kariéru se mi nestalo, aby někdo z těchto řad přišel pozdě. Natož, aby dopředu neinformoval o svém zpoždění. Kamarádka, maminka 3 dětí, dokáže logisticky uřídit ranní rodinnou špičku, rozvést nejmenší do škol, cestou nakoupit, v autě vyřídit telefonáty, objednat všem zubaře a za 5 minut devět mi klepe na rameno v kavárně. Upozorňuji, že spala 3 hodiny, protože dodělávala překlady francouzštiny! Kolega si stačí ráno zaběhat, hodit malou do školky a cestou v MHD vyřídit e-maily a zase je u nás na čas. Vypracujeme strategii na projektu, dáme kávu a každý si běží po svém, jak má naplánováno.

No a pak pracujete ještě s jinou sortou lidí. Mají opakovaně hodinová (v lepším) případě zpoždění. Nereaguji na volání ani smsky a když už to finálně zvednou, modlíte se, aby neřekli:„Já jsem zrovna vstala“. Jen tak, to je samozřejmost. Vždyť je schůzka na 9 ráno !!! Nekřesťanská to hodina! Dorazí s úsměvem, vám před očima skáčou postavičky s mačetami, ale vůůůůbec nic se neděje! A to se opakuje týden, co týden. Můžete vychovávat, halekat, vyhrožovat...EE. Tak jsem se rozhodla, že budu postupovat stejně. Nebudu dodržovat termíny, budu chodit, kdy chci a odcházet taktéž. Nebudu zvedat telefony a na FB uvidí maximálně „zobrazeno“.

Trvalo to asi 14 dní a ledy se pohnuly! Skončila jsem :D. Nevydržela jsem to. Mou lest zřejmě prokoukly a rozhodly se setrvat, kdo s koho!

Autor: Jana Machová | pátek 19.5.2017 10:36 | karma článku: 22.77 | přečteno: 1685x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 11.89 | Přečteno: 109 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 117 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.19 | Přečteno: 211 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 7.19 | Přečteno: 165 |
Počet článků 9 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1190

Prožít si každý den  je  sakra těžká věc :) 

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...